Lite

LITE / det nære fellesskapet

Et stort møte og ressurskrevende eventer er ikke for dere. Dere må fokusere på å bygge en kjerne. Avtal og annonser at dere stikker ut og spiser lunsj sammen etter gudstjenesten. Skap et sosialt møtepunkt som gjør gudstjenesten mer attraktiv for Unge voksne.

Kan dere ha en månedlig kveld med lovsang, undervisning eller outreach? Kan dere møtes annenhver uke og spleise på å lage middag sammen? Tenk enkelt så dere kan bruke energien på å se hverandre, inkludere nye, invitere til smågrupper; skape et miljø hvor mennesker elskes og nye initiativ spirer frem.

StudentMiddag

Annenhver onsdag kl 16:30 serverer vi varm middag i kjelleren i Hamar Frikirke. Kirka er sentralt plassert, et kvartal bortenfor høyskolen. Vi så behovet for en møteplass for unge voksne i 2012, og da vi ikke hadde kapasitet til å gjøre noe større, tenkte vi; «vi kan ihvertfall ta middagen sammen».

Nå møtes 15-30 unge voksne til middager. Grupper på tre frivillige roterer på å lage. Innkjøp skjer på kirkas konto på nærbutikken og middagen betales med kort. Åpent for alle. 50,- kr hver gang. Ingen driftskostnader. Relasjoner bygges, og det inviteres til gudstjeneste. Dette ble utgangspunktet for smågrupper et år senere, og Støperiet tre år etter det. 

Smågrupper

Så fort dere er klare for det: Start smågruppe(r) som møtes fast, gjerne hjemme hos hverandre. Det sosiale er viktig, men bare et middel for å komme sammen og bli kjent med Gud og for å gjøre ham kjent. Om dere er mange; bruk en del av kvleden i faste grupper på 3-4 stk (helst samme kjønn), hvor en kan være helt ærlige med livet og hverandre.

To timer ukentlig / annenhver uke hvor dere blir kjent over litt snacks, diskuterer søndagens gudstjeneste og hvordan dere praktisk kan leve det ut, hør på lovsang sammen og be for hverandre. Se lenke under for hjelp til bibelstudie.

BIBELSTUDIE FOR GRUPPER