Søk

Vingespenn

Vingespenn - en forestilling for og med ungdom

Hvert menneske er født med retten til å leve i verdighet og frihet. Men mange lever under andres kontroll.  Noen tvinges til å gjøre ting de ikke vil eller arbeider under umenneskelige forhold eller med lønn de ikke kan leve av. Noen bærer på sår etter å ha blitt nedvurdert og krenket eller kjenner på tomhet i strevet etter å være kul og vellykket. Andre kjenner seg fanget under algoritmer, forbruksjag eller jantelov. 

Er ikke slaveriet forbi? Hvorfor er verden slik? Hva kan vi gjøre? Forestillingen Vingespenn gir en unik mulighet til å engasjere ungdom i disse spørsmålene: Engasjere til refleksjon over urett, utfordringer i eget liv, hva som gir håp – og hva de kan gjøre for å bidra til mindre utnyttelse og mer rettferdighet. «For vi trenger at det skjer noe …», som en av stemmene i monologene sier det. 

Om ressursen
Vingespenn er en samproduksjon mellom FriBU, DanceTV, Eric Tryland og Norges Kristne Råd med støtte fra Justis- og beredskapsdepartementet og Norad. Produksjonen er inspirert av «Frihetens time» (av Skeie & Gilberg). Håvard Haugland står for tekstene, og enkelte tekstutdrag er hentet (med tillatelse) fra «Frihetens time» forfattet av Sindre Skeie. Musikk og sanger er laget av Eric Tryland. Koreografier og film er utviklet av Siren og Anders Godø i DanceTV.

Sett opp Vingespenn med din ungdomsgruppe!

Sett opp Vingespenn med din ungdomsgruppe, gjerne under Global uke 12.-19.november mot moderne slaveri.

Tematikken er høyaktuell og vil engasjere ungdom på tvers av kirkesamfunn.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss om du vil vite mer om Vingespenn og Global uke, og hvordan du kan sette opp forestillingen i ditt lokale ungdomsarbeid. 

Håvard Haugland
Håvard Haugland
Daglig leder

414 18 400