Støperiet
Send
Del

Støperiet | Fellesskap for unge voksne

Et støperi tar inn gammelt metall i ulike former, fasonger og kvalitet. Disse smeltes, raffineres, foredles og støpes om til vakre former med ny hensikt og verdi. Prosessen går til kjernen, den tar tid og det er kostbart. Men den forvandler. 

Støperiet er Frikirkens fellesskap for unge voksne, av unge voksne. En ramme skreddersydd og klar til å tilpasses den lokale menigheten. Et verktøy for å møte, nå og engasjere denne aldersgruppen.

Hvorfor starte arbeid for unge voksne?

Enda jeg er fri og ikke underlagt noen, har jeg gjort meg til tjener for alle, så jeg kan vinne så mange som mulig ... For alle er jeg blitt alt, for på alle mulige måter å frelse noen.

Mange av kirkene våre er gode på barn, tweens og ungdom. Men skrittet fra å være 19 år til å gå inn i mange menigheters godt etablerte gudstjenesteliv er altfor stort for altfor mange. Vi trenger menigheter hvor studenten kan føle seg hjemme, og Støperiet er et verktøy for å både gi de i studentalder et sted en føler seg hjemme, og hjelpe menigheten forstå hvordan de kan møte og tilpasse menighetslivet så denne gruppen blir nådd, inkludert, involvert og gitt ansvar. 

Støperiets mål er å engasjere og involvere generasjonen som er mellom videregående og det etablerte familielivet. Et sted en møtes av Guds nåde og utrustes til å leve som ekte og ærlige etterfølgere av Jesus; etterfølgere som viser andre veien til Gud.

Hvordan starte Støperiet?

Vi anbefaler sterkt å gå sakte, men sikkert frem når det skal startes arbeid for unge voksne. Start med en kjernegruppe og hold igjen å starte opp et eget ressurskrevende møtepunkt til gruppen stor nok for det; dere har tenkt gjennom hva dere ønsker å oppnå over tid, og dere har menigheten i ryggen. 

Les innlegget “5 nøkler til arbeid for unge voksne” for konkretisering og tips til hvordan bygge sakte, men sikkert. Vi anbefaler også sterkt Prosjekt Ledere for å hjelpe dere som ledergruppe å legge et godt fundament for arbeidet dere starter, så det kan gi god frukt. 

Snakk med oss, så svarer vi deg og hjelper dere på veien mot et nytt Støperiet-arbeid. 

Unge voksne konsulent Eirik Broomfield Fjellestad
Eirik B. Fjellestad
Unge voksne

988 09 352

Eirik Austeng
Eirik Austeng
Unge Voksne

404 67 741