Søk

FriBU-bloggen

Les hjelp, tips, triks og inspirasjon i møte med barn og unge. 

Løsne teltpluggene, Gud har kontroll!

Hvorfor drar vi til Japan for å be? Låner ut hunden, leier ut huset og slutter på skolen? Fordi vi tror at Gud er Gud og at han ser det store bildet. Fordi vi vil at hans agenda skal bli viktigere enn vår.

Les mer »
Han er ikke tung, han er min bror

Han er ikke tung, han er min bror

Som barn var det et bilde som brant seg fast på netthinnen min. Bildet var av to barn på flukt. Den største bar den minste på ryggen sin. Beina til den som bar var tynne og for svake for vekten han bar, men på samme tid kunne beina likevel bære hele verden.

Les mer »
Slipp ungdommen løs

Slipp ungdommen løs! 

Bygget er bare et bygg, menigheten er folka som går der. Og er det ikke noen folk der, nei da er det jo heller ikke noen menighet. Til konfirmasjonen er det jo vanlig å få en Bibel med en personlig hilsen i. Hos oss er det nesten sånn at de har fått en nøkkelbrikke med på kjøpet.

Les mer »

Jo eldre en kirke er…

Jo eldre en kirke er, jo mer skjer vekst gjennom flytting av kristne – hvis vekst i det hele tatt skjer. De samme tallene sier at nye fellesskap når flest nye mennesker med evangeliet.

Les mer »
Våg å satse på de yngste!

Våg å satse på de yngste!

Satsingen på de minste handler om en forståelse av at vi bare er et par generasjoner fra å dø ut som menighet. Vi har kanskje mange voksne, men uten barna er vi snart en forsamling grå hår som lurer på hvor alle barna er.

Les mer »